Velg den beste tiden for dine bryllupsbilder!

Det er mange ting som gjør at et skikkelig bra bryllupsbilde skiller seg ut. Det handler mye om komposisjon og spesielt lys. Som bryllupsfotograf må man takle alle forhold. Dagen blir som den blir om det er sterk sol eller overskyet og regn. Men da handler det om å finne det beste lyset som gir de beste bildene. Jeg tenkte å gå igjennom de forskjellige forholdene og hva man bør tenke på når du velger plass og tid for dine portrettbilder.


Sollys midt på dagen

Utfordringen med bryllupsfotografering er at de fleste fotograferes etter vielsen som gjerne er midt på dagen. På sommeren står sola veldig høyt og gir et sterkt lys. Da må vi prøve å unngå åpne plasser men finne skyggeområder hvor sola kan reflekteres igjennom trærne for eksempel. Om vi får direkte sol bør vi komposere slik at sola blir bak eller på siden. Om vi plasserer sola foran får vi stygge skygger i ansiktet. Utfordringene kommer også med hvit kjole som reflekterer veldig.


Vielse i sterk sollys. Heldigvis plassert med sola på rett side og telt som demper de sterke strålene.

Overskyet og regn

Mange vil nok helst ha sol og fint vær på bryllupsdagen sin. Men som fotograf er overskyet vær en fin ting. Det gjør at vi ikke behøver å tenke så mye på hvor sola står. Regn er noe de fleste er veldig bekymret for. Husk at det bringer lykke med regndråper i sløret! Men om det skulle regne bør vi ha en backup plan. Kanskje det er en plass med tak? En paraply gjør også susen. Har du glemt paraply på den store dagen har jeg alltid med meg i bilen. Jeg tar gjerne bilder i full storm, men jeg forstår såklart at ikke alle ønsker det. Men det kan bli utrolig stilige bilder om du tør å bli litt våt og litt bustete på håret. Jeg elsker brudepar som er litt vågale og ikke så bekymret for klær og hår.


Denne dagen herjet en storm på Østlandet. Vi var heldige og fikk opphold, men kunne søke ly under tak.

Innendørs?

Skulle det bli alt for ille å ta bilder utendørs kan det være fint å ta bilder inne også om man har en fin plass.

Problemet med innendørsfoto er lyset igjen. Ofte er det mørkt og dårlig lys. De fleste har ikke mulighet til å dra med seg en masse studiolys heller så her må man prøve å finne den beste løsningen.


Denne dagen åpnet himmelen seg slik at vi måtte gå inn

Den gylne timen!

Min favoritt tid på dagen. Har du valgt heldags kan du sette av 15-20min på kveldstid. Det er ikke mye som skal til for å få noen magiske bilder. Skal du gifte deg på høsten eller vinteren kan en ide være å legge vielsen så sent som mulig slik at vi får det nydelige kveldslyset. Golden hour eller den gylne timen er den siste timen før solen går ned. Kveldslyset er mykt og behagelig og gir virkelig en magisk stemning.Location!

Hvor skal vi ta bilder? Et evig spørsmål. Det må gjerne være en plass i mellom vielse og fest da de fleste ikke har allverdens tid til dette. Det finnes heldigvis utrolig mange flotte plasser å ta bryllupsbildene. Det man må ha litt i baholdet er alle disse punktene jeg har nevnt ovenfor med lys og vær. Men så vet man jo aldri helt hvordan det blir. Ofte gjør jeg en prøvefotografering på samme plass på forhånd slik at vi får huket ut noen fine plasser. Men igjen oppfordrer jeg alle til å gå litt utenfor boksen og prøve noe annet enn de tradisjonelle plassene som hafslundsparken eller gamlebyen (som er de vanligste her i Fredrikstad/sarpsborg) . Vi har en fantastisk kyst som flere bør benytte seg av selv om det er en åpen plass med mye sol. Vi må bare velge den rette plassen i forhold til hvor sola står. Heldigvis er de fleste plasser innenfor her i området. Og gjerne en plass uten mange badegjester. Har dere mulighet på kveldstid er jo det helt supert. Men det er også noen andre utradisjonelle plasser om man vil bruke litt tid på å gå.


Østfold er ganske flat, men vi har en stor, naturlig foss!

Når på året?

Årstidene har mye å si. De fleste ser for seg en varm sommerdag. Veldig behagelig så den ser jeg virkelig. Men hva med våren når alle frukttærne står i full blomst? Mange gifter seg da også selvfølgelig men de mest populære månedene er Juni og August. Men så har vi min favoritt, høsten! De utrolig flotte fargene, det spenstige været og det myke lyset. Jeg blir varm i hjertet av å tenke på alle de fantastiske bildene vi kan få på høsten. Slutten av September og Oktober bør flere virkelig legge den store dagen.

Men ikke glem vinteren da, den kan også by på fantastiske muligheter. Vi har gjerne en mild vinter her i Østfold, men legger du bryllupet til Januar eller Februar har vi som regel litt snø. Lyset er også mykt og behagelig hele dagen.222 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle