Unpugged wedding?

unplugg.... hvafornoe?

Ja du lurer kanskje på hva det er og det er kanskje mest fotografer som vet godt hva dette innebærer. Jeg har i løpet av min korte bryllupsfotografkarriere fra i fjor og i år opplevd en del mobilbruk i bryllup og vil fortelle litt om hvorfor dere bør forby dette.En "unplugged wedding" er når et brudepar har bestemt seg for at bryllupsgjestene ikke får bruke tiden i kirken eller kanskje igjennom hele dagen med mobilen. Det er mange grunner til dette og en av grunnene kan være at brudeparet helst vil annonsere dette selv på sosiale medier. Noen flere grunner kommer under her.


Hva er problemet med å ta noen få bilder?

Tenk deg at du som brud kommer inn i kirken og går nedover kirkegangen. Du gleder deg til å se alle gjestene og deres reaksjoner, men alt du ser er mobiltelefoner? Hvor trist er ikke det?!

Dessverre er det realiteten i veldig mange bryllup. Gjestene nøyer seg gjerne ikke med et bilde eller to heller, de skal dokumentere hvert eneste sekund og titter sjeldent opp fra skjermen.


En god grunn til å forby telefoner og kameraer er at gjestene er mer tilstede og faktisk får med seg hva som skjer. De får med seg hva dere har brukt månedsvis på å planlegge. De hører etter og husker sermonien bedre. De vil høre på taler og reagere på disse. De vil se deres første dans i virkeligheten og ikke igjennom en skjerm. Og uten å hele tiden sjekke telefonen vil deres familie og venner være mer tilstede og faktisk snakke med hverandre og kanskje møter nye mennesker.Om gjestene også tar bilder, får vi ikke mange flere da?

Ja du tenker kanskje slik, og gjestene tenker kanskje slik. Og som bryllupsfotograf opplever jeg dette ganske ofte. Gjestene er mer opptatt av å ta bilder uten å være tilstede under en så viktig dag.

Kanskje tenker gjestene at de gjør brudeparet en tjeneste ved å knipse mye utover dagen. Men sannheten er at brudeparet oftest har leid inn en profesjonell fotograf, og kanskje en som filmer dagen tilogmed. Så er det bedre for gjestene å slappe av og nyte dagen sammen med brudeparet.


på alle bildene fra denne vinkelen hadde denne personen framme telefonenBildene blir stygge

Så en av de viktigste punktene, i vertfall i øyene til en fotograf, men også forhåpentligvis brudeparet. Som fotograf opplever jeg hver gang en onkel, bestefar, tante eller en annen ivrig slektning gjerne plassere seg midt i gangen hvor også utsikten til brudgommen blir blokkert. Alle gjestene som henger ut i gangen over hverandre for å få det beste bildet. Og ikke minst havner alle disse ivrige "fotografene" gjerne foran den aktuelle fotografen som er hyret inn for denne jobben. Bildene til fotografen blir så mye finere om vi ser gjestene, gjestenes følelser og at alle holder seg på plassene sine.Opplys gjestene deres

1. Skriv i invitasjoner/blogger/nettside eller facebook gruppe at dere ønsker en unplugged /mobilfri vielse. Fortell kort hvorfor så de forstår.

2. Lag et skilt som står ved inngangen. Skriv også gjerne på programmet.

3. Dere kan be presten minne gjestene på dette på forhånd.

4. Husk at det er dere som bestemmer hvordan dagen skal være!157 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle