5 Tips for realistiske forventninger.


Når det kommer til bryllupsfotografering tror mange at bryllupsfotografer har den enkleste jobb i verden. Folk forstår ikke hvorfor bryllupsfotografer "koster så mye". De tror "at alt de gjør er å ta bilder". På den andre siden av skalaen har vi par som har for høye forventninger slik at de ender opp skuffet. Her kommer fem tips til hvordan du bør ha realistiske forventninger til bryllupsfotograferingen.TIPS #1: Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Dette er et spørsmål mange fotografer får daglig. Man ser det postes på nett i forskjellige forum, på deres side og personlige meldinger. Bryllupsfotografer er vanligvis små bedrifter som selvstendig næringsdrivende. Og det er så mange andre arbeidsoppgaver enn å knipse bilder.

Mange fulltidsfotografer jobber 60+ timer på ett bryllup fordi de ønsker å gi det all den oppmerksomheten dere fortjener. Fotografen gjør alt for å gjøre dere fornøyde med resultatet.

En hovedgrunn til hvorfor fotografer tar hva de gjør er fordi det er mye utgifter ved å drive en bedrift. Det innebærer kamerautstyr, forsikring, moms, skatt, reprasjoner, programvarer, hjemmeside, annonser og kanskje produkter som inkluderer i deres pakke.TIPS #2: Book din favorittfotograf på forhånd

Mange par planlegger bryllup et år eller to etter de har forlovet seg og tror de har all verdens tid til å booke til bryllupet. De fleste bryllupsfotogrtafer er booket et år i forveien på de populære datoene. Jeg anbefaler å booke fotograf tidlig slik at du kan sikre deg din favorittfotograf. Jo nærmere bryllupsdatoen dere kommer jo vanskeligere er det å finne en som er ledig. Det er viktig at du finner en fotograf du ELSKER.

Om din favorittfotograf er booket vær ikke redd for å spørre om de har noen forslag til lignende fotografer som kanskje er ledig. De fleste fotografer er venner med andre fotografer og de fleste jobber for å pushe hverandre frem.TIPS #3: IKKE BARE FORVENT, SPØR!

Når vi vokste opp fortalte læreren vår at ingen spørsmål er dumme. Det samme gjelder her. Ikke bare forvent en ting, SPØR! Om du ikke spør vil du bli skuffet om du har superhøye forventninger og din fotograf ikke leverer det du forventer.

For eksempel: Om du er på jakt etter noen som kan fjerne alle de mørke ringene, kviser etc spør om din fotograf gjør retusjering. De fleste fotografer tar ekstra for denne type redigering så det er viktig at du har det i minne. Det er en type redigering som tar veldig lang tid. Og mange gjør ikke denne jobben heller.TIPS #4: Ønsker mange tusen bilder!

Jeg forstår deg, du betaler mange penger for fotografering og du ønsker å få verdien for pengene. Men, vil du heller motta 500 fantastiske bilder, eller 2000 helt OK bilder? Mange profesjonelle fotografer leverer 50-150 bilder pr time( pluss, minus). Det virker ikke som mange bilder, men når du har leid inn en profesjonell fotograf må du stole på at de kommer til å gi dere det beste de kan. En del av en fotografs jobb er å sortere bilder og sletter de som ikke brukes. Det er ofte mange bilder hvor personer blunker, lager rare grimaser, feil lys, ikke i fokus, like bilder etc. Og hva skal du med flere tusen bilder egentlig?TIPS #5: Planlegging av tid- få mest ut av pengene!

I Norge opplever jeg at de aller fleste planlegger veldig god tid til det meste. Dette er kanskje det viktigste tipset til den store dagen.

Mange har aldri planlagt et bryllup, så det er forståelig at man ikke helt vet hvor lang tid ting tar. Om du ikke har leid inn en bryllupsplanlegger, spør fotografen! Vi har mye erfaring med bryllup og hvor lang tid ting tar eller burde ta.

Hår og sminke tar lang tid. Her er det lurt å sette av god tid, men spør frisøren de har også peiling på dette.

Vielsen tar ofte 30-45minutter men de fleste setter av en time slik at vi kan ta bilder utenfor kirken med familie om man ønsker det.

Portrettfotograferingen tar ofte ikke mer enn en time, med mindre man har flere ulike lokation, men sett av 1,5t. Er det sommer hvorfor ikke flytte portrettfotograferingen til ETTER middagen? Da er det mye bedre lys og dere har fått opp blodsukkeret igjen.

Kjør på med middag med en gang portrettfotograferingen er ferdig om det gjøres før middag. Gjestene er sultne og ønsker kanskje ikke å vente i tre timer etter vielsen før de får mat. Middagen pleier også å ta lang tid på grunn av taler, men prøv å kutte den ned. Tre, fire timer ved middagsbordet er slitsomt. Ved å korte ned middagen rekker du forhåpentligvis å få fotografert kakeskjæring, første dans og festbilder!


85 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle