IMG_6888
IMG_6768
nadia_nyfødt (16 of 71)
nadia_nyfødt (20 of 71)

Nyfødt og baby fotografering

NB! Jeg gjør ikke studio! Jeg  gjør dokumentarisk/lifestyle hjemme hos dere eller utendørs.

Så gøy at du vil booke nyfødtfotografering hos meg! For at du skal kunne kjenne deg trygg og forberedt så får du denne guiden før vår fotografering. De fleste av de som er innom er sjeldent hos fotograf. Gjennom å fortelle mer hvordan fotograferingen går til og hvordan vi sammen skaper fine bilder minsker nervøsiteten og du kommer til å slappe mer av, noe som gjør at barnet slapper mer av. ♥

Babyfotografering gjelder opp til 3 mnd.
Les gjerne igjennom denne siden før du booker! Spørsmål? Ta kontakt.

Booking og tid for fotografering

Jeg anbefaler at man gir meg beskjed om termindatoen slik at jeg vet ca når vi kan forvente oss å fotografere. Om jeg ikke vet det kan det være at jeg er fullbooket noen uker frem i tid og da er det for sent.  Dere gir meg beskjed når barnet er født slik at vi kan sette opp en tid. Det er anbefalt å fotografere barnet før 14 dager. Men skulle det skje at tiden går over så går både 3 og 4 uker bra. Men etter 14 dager mister barnet nyfødtpreget og er mer våkent. Nyfødt/babyfotografering gjelder opp til 3mnd, så ønsker du at babyen er litt eldre enn nyfødt er det ingen problem.

Fotograferingen skjer i deres hjem eller utendørs. Jeg fotograferer i en dokumentarisk stil, det vil si slik ting faktisk er uten en masse poseringer og oppstillinger. Utendørs benytter vi oss av litt rekvisita og enkle poseringer.

Fordelen med dette er at dere kan slappe av i et kjent miljø. Jeg kan ta med noe rekvisita dere velger på forhånd, ellers bruker vi senger og sofaer etc. Jeg benytter meg helst bare av naturlig lys ved en slik fotografering så det er viktig at det ikke er et veldig mørkt hus og at fotograferingen skjer når det er lyst ute.

På sommerhalvåret er også en mulighet utendørsfotografering. Dette er ofte ingen problem om vi planlegger godt. Vi pakker barnet inn og benytter oss av diverse kurver og kasser.

 

Hvor lang tid tar fotograferingen?

Dette avhenger veldig av barnet. Vi ønsker gjerne sovende barn slik at vi kan posere de på en trygg og grei måte. Men ikke vær redd om barnet er våkent.  Jeg setter bestandig av 2-3 timer. Da har vi god tid uten at vi behøver å stresse, og dere får mulighet til både skift, kos og mating. Ofte er alt gjort på en time. Om barnet ikke vil sove er heller ikke dette noe krise, våkenbilder kan være like fint. Som regel starter vi med litt våkenbilder så sovner barnet som regel mot slutten.

 

emil_nyfødt (64 of 113).JPG

Klær og Oppsett

Bekledning:

Man bruker klær man har selv. Jeg anbefaler naturlige stoffer slik som bomull, lin, strikket osv.  Unngå klær med mye mønster og farger. Tenk gjerne at det skal matche med sengetøy, sofa, eller interiøret deres. Vi prøver å variere mest mulig, men samtidig forstyrre minst mulig. Barnet blir ofte urolig av mye skift så vi prøver å holde oss til max 3 antrekk. Nakenbilder er også mulig for stilrene og enkle bilder. 

Lifestyle

Nytt fra høsten 2018 er at jeg bare gjør lifestylefotografering da jeg har tatt en pause fra studio. Jeg kommer hjem til dere og vi fotograferer barnet alene og med foreldre/søsken. Ingen oppstilte bilder og positurer som i studiofotografering. Jeg oppfordrer alle foreldre å bli med. Det blir mange flere varierte bilder av det. Også er det kjedelig å angre i ettertid!

Utendørs

Utendørsfotografering kan gjøres nesten hele året, vi må bare tilpasse oss etter vær og årstid. Vi bruker kurver, kasser, saueskinn og tepper. Jeg har et lite utvalg, men det er mulig å bruke noe man har selv også. 

Søsken/familie
Det er den nyfødte som får hovedfokus på fotograferingen, men vi tar gjerne bilder med søsken eller foreldre spesielt ved lifestylefoto hjemme bør foreldre være med. (Det kan også bare være en av dere)

emil_nyfødt (21 of 113).JPG
emil_nyfødt (22 of 113).JPG

Takk! Melding er sendt.

rikke_nyfødt (6 of 57)
rikke_nyfødt (48 of 57)
nadia_nyfødt (10 of 71)
nadia_nyfødt (25 of 71)
stine_nyfødt (53 of 62)
stine_nyfødt (25 of 62)
stine_nyfødt (39 of 62)
Ednanukick_baby (117 of 162)
IMG_6829
IMG_6705
IMG_6739
IMG_6888
IMG_6905
IMG_6907
mary_jane_nyfødt (49 of 54)
mary_jane_nyfødt (48 of 54)
karoline_nyfødt (27 of 58)
karoline_nyfødt (36 of 58)
karoline_nyfødt (30 of 58)
karoline_nyfødt (49 of 58)

Kontakt meg

Har du spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt♥

Mail: fotograf-linda@outlook.com
Telefon: 47956123

Studio: Reklingsholm 9, 1615 Fredrikstad (Hjemme på gården vår)

Her finner du meg på sosiale medier: 

Instagram : fotograf_lindabrattvang 
Facebook

Blogginnlegg